• Start
  • Om Outcomes
  • Priser
  • Kontakt
OUTCOMES
  • Start
  • Om Outcomes
  • Priser
  • Kontakt

Energi

11/14/2013

0 Kommentarer

 
Energi er i fysisk forstand evnen til at udføre arbejde. Tidligere var det almindeligt at angive kostens energiindhold i kalorier. Inden for ernæringsområdet mener man hermed kilokalorier (1 kcal = 1.000 kalorier).

Kroppens energi kommer fra kostens indhold af energigivende næringsstoffer - Protein, fedt, kulhydrat og alkohol - som i kroppen forbrændes ved trinvis nedbrydning. Herved kan næringsstoffernes energiindhold udnyttes i kroppens livsprocesser.

Den fysiologiske brændværdi:

1. Protein (1 g protein: 17 kj eller 4 kcal)

2. Fedt (1 g fedt: 38 kj eller 9 kcal)

3. Kulhydrat (1 g kulhydrat: 17 kj eller 4 kcal)

4. Alkohol (1 g alkohol: 30 kj eller 7 kcal)

De vigtigste energikilder i kosten er kulhydrat og fedt, der hver for sig bidrager med henholdsvis 51% og 34% af energien i gennemsnitskosten i Danmark. Kun en mindre del kommer fra protein, ca. 15%. Alkohol er ikke indregnet i disse gennemsnitstal. Det gennemsnitlige alkohol forbrug svarer til omkring 6% af energiindtagelsen hos personer over 18 år, men er meget ujævn fordelt.

kilde: Lærebog for sygeplejestuderende: Ernæring og diætetik af Lars Ovesen, Lene Allingstrup og Ingrid Poulsen
0 Kommentarer



Efterlad et svar.

    Author

    Jeg hedder Thomas og er ejer af Outcomes - kostvejledning

    Personligudvikling og sundhed er min store passion og dette er min motivation for at arbejde med kostvejledning og coaching.

    Jeg har læst psykologi på universitetet og min interesse for specielt personligudvikling er stor.

    Outcomes fokus er rettet mod sundhed og personligudvikling.

    Archives

    Juni 2015
    November 2013
    Oktober 2013
    September 2013

    Categories

    Alle
    Ernæringslære
    Motivation
    Vægttab

    RSS-feed

Drevet af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.
  • Start
  • Om Outcomes
  • Priser
  • Kontakt